Kunst,Litteratur

Forfatterforedrag Lilian Munk Rösing

Støtteforeningen Hornbæk Kunsthal præsenterer ‘FRIEDRICHS FARVER: foredrag med Lilian Munk Rösing’ i samarbejde med Helsingør Kommunes Biblioteker.

Kom og oplev et spændende foredrag om den romantiske landskabsmaler Caspar David Friedrich og hans stærke forbindelse til Danmark. Ud fra sin nye bog fokuserer Lilian Munk Rösing på, hvordan han skaber sine billedrum og farveovergange, og hvorfor hans malerier er aktuelle i klimakrisens tidsalder.

På baggrund af sin anmelderroste bog Friedrichs farver vil Lilian Munk Rösing kaste et nyt blik på den romantiske landskabsmaler Caspar David Friedrich, der fylder 250 år i år.

Hans mest kendte maleri er Vandreren over tågehavet: En rygvendt mand på en klippetop over et tågefyldt landskab. Er han det naturbeherskende menneske med det store overblik? Eller er han udsat på afgrundens rand? Med udgangspunkt i Friedrichs malerier med rygvendte beskuere, og på baggrund af Munk Rösings bog , vil foredraget handle om ubetrædelig natur, blikomvendinger og Friedrichs forkærlighed for tåge.

Fællesmiddag bestilles direkte på Hornbækhus.

Del denne artikel

Detaljer

Dato

24. november 2024

Tidspunkt

17:00

-

18:30

Sted

Hornbækhus

Adresse

Skovvej 7, 3100 Hornbæk

Pris fra

Kr. 75,-

Mere info